Fayt NV

D'Arconatistraat 40-42

1700 Dilbeek

Bekijk routemap

Contacteer Ons

Tel: 02 569 39 43

Fax: 02 569 31 47

[email protected]

Ons verhaal

Het prille begin

NV FAYT werd in 1925 opgericht door de Heer Fayt. Na zijn overlijden nam zijn dochter Louise Fayt en haar man Robert Tassignon de zaak over. Mevrouw Fayt nam de verkoop van de grafstenen ter harte en de Heer Tassignon nam het maatwerk in Belgische Blauwe Hardsteen en Franse Witsteen voor zijn rekening.

Uitdagingen en veranderingen

In 1993, toen Mevrouw Fayt en de Heer Tassignon op pensioengerechtigde leeftijd waren, hebben wij dit bedrijf overgenomen en de grote stap gewaagd. Aangezien de familie Fayt zelf geen opvolging had, was de activiteit in grote mate afgebouwd. Net dit zagen wij als een grote uitdaging en met veel wilskracht gingen we aan de slag met een oude zaag 'Smet-Koren' van 1954.

De aankoop van een nieuwe automatische brugzaag in 1999 zorgde voor een stijging van onze productiecapaciteiten. De reeds gerealiseerde uitbouw van ons bedrijf kreeg hierbij een ware energieboost.

De jaren 2000

In 2002 gaf de gemeente Dilbeek ons eindelijk de goedkeuring om een atelier te bouwen. Voor ons een grote stap in de goede richting, namelijk het optimaliseren van onze productie.

In de lente van 2003 start de bouw van ons atelier. In oktober van datzelfde jaar kunnen we eindelijk 'binnen' werken en zijn we niet langer afhankelijk van de weersomstandigheden. Met de winter voor de deur gaf dit ons de garantie dat we ook bij vriesweer verder kunnen blijven produceren. Natuursteen wordt immers met water verzaagd.

Vandaag bezitten we een automatische brugzaag, een plaatpolijster, een CNC-gestuurde brugzaag met frees en een kantenpolijster.

Met oog voor het milieu

Natuursteen wordt verzaagd en bewerkt met water. Hiervoor gebruiken wij regenwater dat we steeds opnieuw zuiveren. Onze afvalstukken van de natuursteen komen bij een breekwerf terecht waar ze worden herbruikt in beton onder de vorm van steenslag.


Wilt u meer informatie over de verschillende materialen en hun toepassingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.